Recept 35*** (3 stemmen)

Gegrilde mango met peperkoek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Ontbijt

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de vanillestok overlangs open en schraap de zaadjes er uit.
  2. Doe de zaadjes samen met de vanillestok, de anijs en de honing in een steelpannetje en warm op.
  3. Voeg de kandijstroop toe en haal onmiddellijk van het vuur.
  4. Schil de mango's en snijd ze overlangs door tot op de pit.
  5. Wrik beide vruchthelften los.
  6. Leg de stukken mango in de honingsaus. Als je dit de dag vooraf doet, komt dat de smaak ten goede.
  7. Leg het fruit ongeveer 10 min. op de grill.
  8. Wrijf intussen de plakken peperkoek in met de rest van de honingsaus.
  9. Leg de koek in de grillklem en rooster de plakken op het eind nog 1 min. mee.
  10. Let op: de peperkoek brandt vrij snel aan. Ook in dit recept mag je flink wat vuurkruiden gebruiken om extra in de verf te zetten dat het om een gegrild dessert gaat.
  11. Dien op met een bolletje vanille-ijs en garneer met een takje munt.
Tip

Dit recept smaakt ook heerlijk met papaja of een exotisch fruitassortiment. Hou wel rekening dat de gaartijd van de diverse fruitsoorten sterk kan verschillen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie