Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
barbecue

Gegrilde mango met peperkoek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
Sinterklaas
gemiddeld
nagerecht
overig europees
recipe image Gegrilde mango met peperkoek
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 2 steranijsjes
  • 30 g kandijstroop
  • 2 grote mango's
  • 1 vanillestok
  • 4 plakken peperkoek
  • 100 g honing
  • takjes munt
  1. Snij de vanillestok overlangs open en schraap de zaadjes er uit.
  2. Doe de zaadjes samen met de vanillestok, de anijs en de honing in een steelpannetje en warm op.
  3. Voeg de kandijstroop toe en haal onmiddellijk van het vuur.
  4. Schil de mango's en snijd ze overlangs door tot op de pit.
  5. Wrik beide vruchthelften los.
  6. Leg de stukken mango in de honingsaus. Als je dit de dag vooraf doet, komt dat de smaak ten goede.
  7. Leg het fruit ongeveer 10 min. op de grill.
  8. Wrijf intussen de plakken peperkoek in met de rest van de honingsaus.
  9. Leg de koek in de grillklem en rooster de plakken op het eind nog 1 min. mee.
  10. Let op: de peperkoek brandt vrij snel aan. Ook in dit recept mag je flink wat vuurkruiden gebruiken om extra in de verf te zetten dat het om een gegrild dessert gaat.
  11. Dien op met een bolletje vanille-ijs en garneer met een takje munt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.