use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde mango met peperkoek
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde mango met peperkoek

Gegrilde mango met peperkoek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bollen vanille-ijs
  • 2 steranijsjes
  • 30 g kandijstroop
  • 2 grote mango's
  • 1 vanillestok
  • 4 plakken peperkoek
  • 100 g honing
  • takjes munt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de vanillestok overlangs open en schraap de zaadjes er uit.
  2. Doe de zaadjes samen met de vanillestok, de anijs en de honing in een steelpannetje en warm op.
  3. Voeg de kandijstroop toe en haal onmiddellijk van het vuur.
  4. Schil de mango's en snijd ze overlangs door tot op de pit.
  5. Wrik beide vruchthelften los.
  6. Leg de stukken mango in de honingsaus. Als je dit de dag vooraf doet, komt dat de smaak ten goede.
  7. Leg het fruit ongeveer 10 min. op de grill.
  8. Wrijf intussen de plakken peperkoek in met de rest van de honingsaus.
  9. Leg de koek in de grillklem en rooster de plakken op het eind nog 1 min. mee.
  10. Let op: de peperkoek brandt vrij snel aan. Ook in dit recept mag je flink wat vuurkruiden gebruiken om extra in de verf te zetten dat het om een gegrild dessert gaat.
  11. Dien op met een bolletje vanille-ijs en garneer met een takje munt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.