barbecue
Gegrilde mango met peperkoek
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 4 bollen vanille-ijs
- 2 steranijsjes
- 30 g kandijstroop
- 2 grote mango's
- 1 vanillestok
- 4 plakken peperkoek
- 100 g honing
- takjes munt
- Snij de vanillestok overlangs open en schraap de zaadjes er uit.
- Doe de zaadjes samen met de vanillestok, de anijs en de honing in een steelpannetje en warm op.
- Voeg de kandijstroop toe en haal onmiddellijk van het vuur.
- Schil de mango's en snijd ze overlangs door tot op de pit.
- Wrik beide vruchthelften los.
- Leg de stukken mango in de honingsaus. Als je dit de dag vooraf doet, komt dat de smaak ten goede.
- Leg het fruit ongeveer 10 min. op de grill.
- Wrijf intussen de plakken peperkoek in met de rest van de honingsaus.
- Leg de koek in de grillklem en rooster de plakken op het eind nog 1 min. mee.
- Let op: de peperkoek brandt vrij snel aan. Ook in dit recept mag je flink wat vuurkruiden gebruiken om extra in de verf te zetten dat het om een gegrild dessert gaat.
- Dien op met een bolletje vanille-ijs en garneer met een takje munt.
