use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde lamsrug met tijm gevuld met emmental grand cru
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde lamsrug met tijm gevuld met emmental grand cru

Gegrilde lamsrug met tijm gevuld met emmental grand cru

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg lamsrug (ongeveer 6 tot 8 koteletten)
  • water
  • zout
  • Solo
  • 300 g emmental grand cru
  • 1 tuiltje tijm
  • peper
  • 0.5 bloemkool
  • 3 courgettes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij van de Emmental net zo veel sneden van 5 mm dikte als er tussenribstukken zijn.
  2. Bak de gepareerde lamsrug goudbruin in een braadpan met 2 eetlepels Solo gedurende 5 tot 6 minuten.
  3. Leg de lamsrug daarna in een stoofpan met 10 cl water, kruid met zout en peper en bestrooi met tijm.
  4. Bak hem zonder deksel gedurende 10 minuten in een op 250° C voorverwarmde oven.
  5. Maak de courgettes en de bloemkool schoon, snij de groenten en stoof ze ongeveer 15 minuten in een pot met de rest van de Solo.
  6. Haal de lamsrug uit de oven en maak een inkeping tussen de ribben zonder het vlees helemaal los te snijden. Steek de kaas tussen de koteletten. Laat ongeveer 10 minuten op 250 °C bakken in de oven met de aanbakjus en de helft van de tijm.
  7. Dien de hele lamsrug op met gesmolten Emmental voor je de koteletten snijdt. Serveer met de gestoofde groenten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.