Gegratineerde garnalen en groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de asperges in 3 stukken. Verhit een wok, voeg 1 el vloeibare margarine toe en roerbak 4 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. Verkruimel de boterham en meng de kruimels met 1 el vloeibare margarine, dille en wat peper.
  3. Pel en halveer het teentje knoflook. Wrijf er de ovenschaaltjes mee in. Verdeel de garnalen en de asperges over de schaaltjes. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
  4. Verhit de oven voor op 200 °C.
  5. Schep de hollandaisesaus over de garnalen en asperges. Verdeel het broodkruimelmengsel er gelijkmatig over. Laat de gerechtjes in de hete oven gaar en lichtbruin worden in 15-20 min.

Tip

Voor meer of minder personen gebruik je in verhouding meer of minder ingrediënten.

Je kunt de garnalen ook in één grote schaal gratineren in plaats van kleine schaaltjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?