feestelijk
Gegratineerde garnalen en groene asperges
Verras iedereen met deze gegratineerde garnalen met groene asperges. Een heerlijk knapperig voorgerecht, vers uit de oven.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g kleine, dunne groene asperges
- Solo Vloeibaar
- 1 witte boterham
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- 1 teentje knoflook
- 300 g grote, gepelde, ongekookte garnalen
- 1 zakje Knorr kant-en-klare Hollandaisesaus
- Extra: 4 lage, ovenvaste schaaltjes
Voorbereiding
- Snij de asperges in 3 stukken. Verhit een wok, voeg 1 el vloeibare margarine toe en roerbak 4 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verkruimel de boterham en meng de kruimels met 1 el vloeibare margarine, dille en wat peper.
- Pel en halveer het teentje knoflook. Wrijf er de ovenschaaltjes mee in. Verdeel de garnalen en de asperges over de schaaltjes. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
Bereiding
- Verhit de oven voor op 200 °C.
- Schep de hollandaisesaus over de garnalen en asperges. Verdeel het broodkruimelmengsel er gelijkmatig over. Laat de gerechtjes in de hete oven gaar en lichtbruin worden in 15-20 min.
