use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Coquilles met saffraan-hollandaisesaus en lauwwarme venkel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Coquilles met saffraan-hollandaisesaus en lauwwarme venkel

Coquilles met saffraan-hollandaisesaus en lauwwarme venkel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 venkelknol met fijn groen eraan
  • 12 schoongemaakte coquilles
  • 0.5 g (paar draadjes) saffraan
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 1 zakje kant en klare Knorr Hollandaisesaus met witte wijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd het apart. Halveer de venkelknol in de richting van de nerven. Snijd het harde puntige hart van de knol eruit en snijd de rest van de venkel in smalle reepjes.
  2. Snijd de coquilles elk in twee dikke plakken. Doe de saffraan in een eierdopje of heel klein schaaltje en giet er 1 el warm water bij. Een paar minuten laten staan.
Bereiding
  1. Verwarm 2 el vloeibare margarine in een diepe pan zonder dat deze bruin wordt. Doe de reepjes venkel in de pan en voeg 1/2 kopje water en wat zout toe. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan op een laag vuur 15 minuten stoven. (Eventueel tot het eten laten afkoelen en dan even opwarmen).
  2. Roer de geweekte saffraan met het gele water door de Hollandaisesaus en verwarm de saus vlak voor het eten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bestrijk vlak voor het eten de bodem van een grilpan met 1 el vloeibare margarine, laat de pan heet worden en grill de plakjes coquille 1 minuut aan elke kant.
  4. Schep in het midden van 4 grote warme borden een bergje lauwwarme venkel. Leg de plakjes coquille er omheen. Schep kleine lepeltjes saus over de coquilles en leg hier en daar wat fijn venkelgroen. Geef de rest van de saus erbij. Direct serveren.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.