Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g zeeduivel in 4 stukken gesneden
-
20 g Solo Light
- 20 g Solo Vloeibaar Light
- 4 stronken witloof
- 5 g suiker
- peper en zout
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 1 theelepel geraspte limoenschil
- 1 flesje Hoegaarden
- 1 takje verse tijm
Bereidingswijze
- Snij het witloof fijn en bak het 4 minuten op een hoog vuur met Solo Light, suiker, peper en zout tot het witloof begint te karamelliseren.
- Voeg de geraspte sinaasappel- en limoenschillen toe.
- Bak de zeeduivel op een hoog vuur in Solo Vloeibaar Light, samen met de tijm.
- Voor de saus:
- Kook de Hoegaarden tot 1.5 dl over blijft. Voeg de Solo Vloeibaar Light toe en mix tot een gladde emulsie.
- Schik het witloof op een bord, leg er de zeeduivel op en werk af met de saus.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Solo op 24 oktober 2011 om 17u18
Reken ongeveer 7 minuten zonder deksel op de pan.
Gepost door Peenen op 19 januari 2018 om 19u13
Beste, In punt 3 en 5 is er twee keer sprake van Solo Vloeibaar Light. Mag ik veronderstellen dat ik de zeeduivel gewoon bak in Solo Vloeibaar light en dat de 20 g Solo Vloeibaar light, zoals bij de ingrediënten vermeld, dient voor de saus? Met vriendelijke groeten, Roger Loyens
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?