Recept 45**** (12 stemmen)

Gebakken zeeduivel met witloof, citrusvruchten en Hoegaarden

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het witloof fijn en bak het 4 minuten op een hoog vuur met Solo Light, suiker, peper en zout tot het witloof begint te karamelliseren.
  2. Voeg de geraspte sinaasappel- en limoenschillen toe.
  3. Bak de zeeduivel op een hoog vuur in Solo Vloeibaar Light, samen met de tijm.
  4. Voor de saus:
  5. Kook de Hoegaarden tot 1.5 dl over blijft. Voeg de Solo Vloeibaar Light toe en mix tot een gladde emulsie.
  6. Schik het witloof op een bord, leg er de zeeduivel op en werk af met de saus.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 24 oktober 2011 om 15u18

Reken ongeveer 7 minuten zonder deksel op de pan.

Gepost door Peenen op 19 januari 2018 om 18u13

Beste, In punt 3 en 5 is er twee keer sprake van Solo Vloeibaar Light. Mag ik veronderstellen dat ik de zeeduivel gewoon bak in Solo Vloeibaar light en dat de 20 g Solo Vloeibaar light, zoals bij de ingrediënten vermeld, dient voor de saus? Met vriendelijke groeten, Roger Loyens

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?