use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken zeeduivel met witloof, citrusvruchten en Hoegaarden
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken zeeduivel met witloof, citrusvruchten en Hoegaarden

Gebakken zeeduivel met witloof, citrusvruchten en Hoegaarden

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g zeeduivel in 4 stukken gesneden
  • 20 g Solo Light
  • 20 g Solo Vloeibaar Light
  • 4 stronken witloof
  • 5 g suiker
  • peper en zout
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 1 flesje Hoegaarden
  • 1 takje verse tijm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het witloof fijn en bak het 4 minuten op een hoog vuur met Solo Light, suiker, peper en zout tot het witloof begint te karamelliseren.
  2. Voeg de geraspte sinaasappel- en limoenschillen toe.
  3. Bak de zeeduivel op een hoog vuur in Solo Vloeibaar Light, samen met de tijm.
  4. Voor de saus:
  5. Kook de Hoegaarden tot 1.5 dl over blijft. Voeg de Solo Vloeibaar Light toe en mix tot een gladde emulsie.
  6. Schik het witloof op een bord, leg er de zeeduivel op en werk af met de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.