Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gebakken zeeduivel met witloof, citrusvruchten en Hoegaarden

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Belgisch
vis
recipe image Gebakken zeeduivel met witloof, citrusvruchten en Hoegaarden
  • 600 g zeeduivel in 4 stukken gesneden
  • 20 g Solo Light
  • 20 g Solo Vloeibaar Light
  • 4 stronken witloof
  • 5 g suiker
  • peper en zout
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 1 flesje Hoegaarden
  • 1 takje verse tijm
  1. Snij het witloof fijn en bak het 4 minuten op een hoog vuur met Solo Light, suiker, peper en zout tot het witloof begint te karamelliseren.
  2. Voeg de geraspte sinaasappel- en limoenschillen toe.
  3. Bak de zeeduivel op een hoog vuur in Solo Vloeibaar Light, samen met de tijm.
  4. Voor de saus:
  5. Kook de Hoegaarden tot 1.5 dl over blijft. Voeg de Solo Vloeibaar Light toe en mix tot een gladde emulsie.
  6. Schik het witloof op een bord, leg er de zeeduivel op en werk af met de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.