Recept 55***** (6 stemmen)

Gebakken ganzenlever in een korstje van broodkruim en sjalot & gekonfijte witlof

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Verrassend feestelijke voorgerechten

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verkruimel de sneden witbrood.
  2. Stoof de sjalot en meng met het broodkruim.
  3. Snij het witlof in stukken en bak ze in de geklaarde Solo.
  4. oeg honing toe en bak tot het sap van de groente is verdampt.
  5. Kook een glas porto in een pannetje tot een vierde in.
  6. oeg de eendenbouillon toe, laat voor een vierde inkoken en kruid met peper en zout.
  7. Haal de saus van het vuur en klop ze op met enkele klontjes harde Solo.
  8. Bak de ganzenlever kort in een warme pan.
  9. Beleg de lever met broodkruim en kleur onder de ovengrill.
  10. Schik het gekonfijte witlof onderaan de borden.
  11. Leg de ganzenlever op de groente en giet de saus eromheen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Chris D_1 op 14 september 2012 om 16u20

Van dit recept kan je makkelijk een vegetarische - en dus diervriendelijke - variant maken, met 'faux gras', een 100% plantaardig alternatief op basis van champignons en truffel.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie