use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken ganzenlever in een korstje van broodkruim en sjalot & gekonfijte witlof
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken ganzenlever in een korstje van broodkruim en sjalot & gekonfijte witlof

Gebakken ganzenlever in een korstje van broodkruim en sjalot & gekonfijte witlof

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 280 g lapjes ganzenlever
  • 2 sneden oud witbrood
  • 1 eetlepel gehakte sjalot
  • 1 kg witlof
  • 50 g honing
  • 10 g Solo
  • 1 glas rode porto
  • 1 dl eendenfond
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verkruimel de sneden witbrood.
  2. Stoof de sjalot en meng met het broodkruim.
  3. Snij het witlof in stukken en bak ze in de geklaarde Solo.
  4. oeg honing toe en bak tot het sap van de groente is verdampt.
  5. Kook een glas porto in een pannetje tot een vierde in.
  6. oeg de eendenbouillon toe, laat voor een vierde inkoken en kruid met peper en zout.
  7. Haal de saus van het vuur en klop ze op met enkele klontjes harde Solo.
  8. Bak de ganzenlever kort in een warme pan.
  9. Beleg de lever met broodkruim en kleur onder de ovengrill.
  10. Schik het gekonfijte witlof onderaan de borden.
  11. Leg de ganzenlever op de groente en giet de saus eromheen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.