Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
aperitiefhapje

Frambozen dessertsaus ( coulis) Zó klaar

Recept van Love to Cook

Deze frambozencoulis kan je makkelijk op voorhand maken, en dat in amper 5 minuten. Bovendien is de coulis lang houdbaar in de koelkast. Ontdek het recept.

Recept van Love to Cook

Deze frambozencoulis kan je makkelijk op voorhand maken, en dat in amper 5 minuten. Bovendien is de coulis lang houdbaar in de koelkast. Ontdek het recept.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding5 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties10 porties
aperitiefhapje
overig europees
lage moeilijkheid
saus
recipe image Frambozen dessertsaus ( coulis) Zó klaar
  • 2 pak diepvries frambozen (400 gram)
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el water
  1. Voor over het ijs nog snel deze heerlijke saus. Niet alleen lekker warm of koud over vanille, roomijs ijs, maar ook in yoghurt over kwark en vanille vla.
  2. Of drizzle wat door beslag voor gebak.
  3. Of gebruik deze saus bij het maken van een triffle.
  4. Doe de frambozen, water, suiker, citroensap en vanillesuiker in een steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
  5. Laat een 3-5 tal minuutjes koken. Roer af en toe.
  6. Zet een zeef op een schone kom en stort het prutje erin.
  7. Nu volgt ff een ietwat tijdrovend karweitje.... roer het prutje door de zeef en schraap af en toe het dikke aan de onderkant van de zeef eraf.
  8. Volhouden, totdat er alleen nog maar pitjes over zijn.
  9. Roer de verkregen coulis even door en vul er een gesteriliseerd potje mee.
  10. Deze coulis is in de koelkast lang houdbaar!!! Waarschijnlijk is dat niet eens nodig... gewoon te lekker om lang te bewaren.
Recept en foto van Love to Cook

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.