Recept 35*** (11 stemmen)

Fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof en rosti

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

WILDGERECHTEN

tijd
60 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Leg de sneetjes filet d’Anvers op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gedroogd en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwijder de harde kern van het witlof. Smelt enkele klontjes Solo in een pan met zware bodem en bak er de filets langs alle zijden in aan. Voeg er dan het witlof en de salieblaadjes aan toe en laat kort meebakken. Schenk er de geuze bij, dek af met bakpapier en laat op een heel zacht vuur garen. Haal de fazant uit de pan als hij gaar is (10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets) en houd warm onder folie. Laat het witlof zacht verder garen. Kruid af met versgemalen peper en zout.
  3. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Schil de aardappelen en aardperen en rasp ze fijn. Knijp het vocht eruit. Meng de sjalot, aardappel en aardpeer en schep er de tijmblaadjes door. Kruid met versgemalen peper en zout. Tip: voeg eventueel een paar eetlepels geraspte oude kaas toe voor extra pit. Verhit wat Solo in een antikleefpan en schep er de aardappel-aardpeer in hoopjes op Laat de onderkant mooi goudbruin worden en keer ze dan in één beweging met een spatel om.
  4. Schik de fazantfilets met het witlof en de rosti op een bord en werk af met de krokante filet d’Anvers. Serveer er een kelderfrisse Oude Geuze bij.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door Treibeltje op 03 april 2015 om 13u22

Lekker hoor!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie