Donkere vleessaus
Een bruine vleessaus maakt je biefstuk of lamsvlees altijd nog nét iets lekkerder. Maak in 10 minuten je eigen smaakvolle vleessaus met dit eenvoudige recept.
10 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 dl water
- 1 blokje Knorr Bouillon Original Vlees
- 3 el Maïzena Roux Minute Donker
- 1 snuifje suiker
Bereidingswijze
- Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en voeg de Maïzena Roux Bruin toe. Laat nog even doorkoken en werk af met een snuifje suiker.
- Dit is een perfecte basissaus waarmee je een pan waarin je vlees gebakken hebt, kan blussen. De aroma's van het gebakken vlees verfijnen de saus zodat je een lichte en mooi gebonden vleessaus krijgt.
Tip
Is je vleessaus wat te vloeibaar? Laat ze dan op een laag vuurtje inkoken tot de gewenste dikte.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door krisbabe op 14 december 2018 om 22u28
Past deze saus bij kalkoenfiletjes met Boursin in de oven ?
Hoeveel sterren geef jij dit recept?