Donkere vleessaus

Een bruine vleessaus maakt je biefstuk of lamsvlees altijd nog nét iets lekkerder. Maak in 10 minuten je eigen smaakvolle vleessaus met dit eenvoudige recept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 dl water
  • 1 blokje Knorr Bouillon Original Vlees
  • 3 el Maïzena Roux Minute Donker
  • 1 snuifje suiker

Bereidingswijze

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en voeg de Maïzena Roux Bruin toe. Laat nog even doorkoken en werk af met een snuifje suiker.
  2. Dit is een perfecte basissaus waarmee je een pan waarin je vlees gebakken hebt, kan blussen. De aroma's van het gebakken vlees verfijnen de saus zodat je een lichte en mooi gebonden vleessaus krijgt.

Tip

Is je vleessaus wat te vloeibaar? Laat ze dan op een laag vuurtje inkoken tot de gewenste dikte.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Hier scoor je vast ook mee

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door krisbabe op 14 december 2018 om 22u28

Past deze saus bij kalkoenfiletjes met Boursin in de oven ?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?