Dit is het allerlekkerste nagerecht voor je kerstmenu: filogebakje met mangosorbet

Eindig je kerstmenu dit jaar niet met een kerststronk, maar wel met dit originele filogebakje. Niemand die deze heerlijkheid ziet aankomen!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de mango's en snij er langs 4 kanten een zo dik mogelijk stuk af. Snij dit stuk in schijfjes van ongeveer 2 millimeter. Leg het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak en snij er 4 gelijke cirkels uit. Leg de cirkels omgekeerd op een ovenplaat en strijk ze in met een losgeklopt ei. Verdeel de mangostukjes over het bladerdeeg en strooi er de suiker over. Bak dit een 20-tal minuten in een oven van 200°. Serveer het filogebakje warm met een lepel frambozensaus en een bolletje mangosorbet.

Tip

Geef je eigen toets aan je kerstmenu

Dit dessert smaakt ook lekker met een bolletje vanille-ijs of aardbeiensaus. Varieer en experimenteer!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mariecola op 06 augustus 2014 om 20u03

mmm lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?