Recept 45**** (95 stemmen)

Crumble met Appel en Blauwe Bessen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Crumbles

tijd
10 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Snijd de koude Solo Patisserie in blokjes, voeg ze toe aan de kom en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur. Zet even opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Was intussen de appels en snij ze in robuuste blokjes. Doe de appelstukjes in een ruime kom en strooi er het kaneelpoeder bij.
  4. Schraap het merg uit de vanillestok en voeg het toe aan de appels. Voeg de griessuiker bij de appels en meng alles goed door elkaar.
  5. Meng tenslotte voorzichtig de blauwe bessen erbij. Let op dat je de bessen niet te veel beschadigt.
  6. Vul vuurvaste potjes met het appel-blauwebesmengsel en overstrooi royaal met de crumble. Zet de potjes in de oven laat 30 minuten bakken tot de crumble goudbruin kleurt.
  7. Haal de potjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Tip

Als je de crumble ruim op voorhand maakt, bewaar deze dan tot gebruik in de koelkast. Zo blijft de Solo die erin zit hard. Je hoeft de appels niet te schillen. In de schil zit immers veel smaak.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (26)

Gepost door roosje 123 op 25 mei 2015 om 09u18

ik gebruik stevia even lekker en minder van gebruiken je hebt de keuze uit wit of licht bruin

Gepost door Solo op 29 mei 2015 om 14u14

Bedankt voor de tip, Roosje!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie