use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Oma’s cake met banaan en walnoten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Oma's cake

Oma’s cake met banaan en walnoten

Smakelijke cake met banaan en walnoten.

Een cake naar oma's recept. Lekker met banaan en walnoten. Recept van Becel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    18
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 middelgrote banaan
  • 2 el citroenrasp
  • 120 g zachte Becel Bakken & Braden
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 g tarwebloem
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 35 g gehakte walnoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Pel de banaan en pureer met het citroensap.
  3. Klop met een mixer met gardes, in een grote kom de Becel Bakken & Braden met de suiker 5 minuten. Klop de eieren er stuk voor stuk door. Roer de bananenpuree erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de walnoten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  4. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven ca. 20 minuten op 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak de cake in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  5. Laat de cake ca. 5 minuten in de vorm rusten en keer hem vervolgens op een taartrooster. Laat de cake afkoelen of serveer hem lauwwarm. Snijd de cake in 18 plakken.
Steek een houten satéstokje in het midden van de cake, als het er droog uitkomt is de cake gaar. Als er nog beslag aan plakt heeft de cake nog 5-10 minuten baktijd nodig. Gebruik een overrijpe banaan (de schil mag zelfs een beetje bruin zijn) die zijn heerlijk zoet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.