use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Crémeux van mascarpone met Amaretto

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Crémeux van mascarpone met Amaretto
  • 150 ml melk
  • 2 eierdooiers
  • 30 g griessuiker
  • 15 g Maïzena Plus
  • 100 g kokoskoekjes (macarons)
  • 1 kop sterke koffie
  • 1 borrelglaasje amaretto
  • 200 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 100 g mascarpone
Voorbereiding
  1. Maak dit recept het liefst een dag van tevoren.
Bereiding
  1. Breng de melk aan de kook en laat kort koken.
  2. Klop ondertussen de eidooiers met de griessuiker los en voeg er de Maïzena Plus bij. Giet de kokende melk op het dooiermengsel en breng, al flink roerend, terug aan de kook. Dit is de klassieke crème patissière. Laat hem afkoelen.
  3. Week de kokoskoekjes in de koffie en de amaretto en verpulver ze tot een pasta.
  4. Klop de slagroom en de suiker niet al te stijf op. Meng de mascarpone onder de crème patissière en spatel er vervolgens de room door.
  5. Schep in 4 coupeglazen afwisselend een laagje kokosmengsel en een deel crème. Eindig met een laagje crème. Laat een nacht opstijven in de koelkast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.