Crémeux van mascarpone met Amaretto

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 ml melk
  • 2 eierdooiers
  • 30 g griessuiker
  • 15 g Maïzena Plus
  • 100 g kokoskoekjes (macarons)
  • 1 kop sterke koffie
  • 1 borrelglaasje amaretto
  • 200 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 100 g mascarpone

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Maak dit recept het liefst een dag van tevoren.
  3. Bereiding
  4. Breng de melk aan de kook en laat kort koken.
  5. Klop ondertussen de eidooiers met de griessuiker los en voeg er de Maïzena Plus bij. Giet de kokende melk op het dooiermengsel en breng, al flink roerend, terug aan de kook. Dit is de klassieke crème patissière. Laat hem afkoelen.
  6. Week de kokoskoekjes in de koffie en de amaretto en verpulver ze tot een pasta.
  7. Klop de slagroom en de suiker niet al te stijf op. Meng de mascarpone onder de crème patissière en spatel er vervolgens de room door.
  8. Schep in 4 coupeglazen afwisselend een laagje kokosmengsel en een deel crème. Eindig met een laagje crème. Laat een nacht opstijven in de koelkast.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?