Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Klop voor de cakes in een kom met een pollepel of mixer de Solo en de suiker 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  3. Schep het beslag in de voorbereide cakevormen en bak de cakes in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cakes 5 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Laat afkoelen.
  4. Maak, terwijl de cakes in de oven staan, de crème voor de vulling: Breng de melk (op 50 ml na) aan de kook. Roer een glad papje van de custard met 50 ml melk en de eieren. Roer het papje en de stroop door de hete melk. Laat 3-4 minuten op een laag vuur al roerende zachtjes koken. Laat goed afkoelen (geregeld roeren zodat er geen vel op komt en de custard smeuïg blijft). Klop de slagroom stijf met een mixer. Spatel de room door de koude custard zodat je een luchtige crème krijgt.
  5. Besmeer één cake met de cranberrycompote. Verdeel 1/3 van de crème erover en leg de andere cake erbovenop.
  6. Bedek de cake (ook de zijkant) met de rest van de crème. Maak met behulp van de achterkant van een lepel ‘golfjes’ in de crème. Besprenkel met dunne lijntjes stroop. Laat de taart in de koelkast staan tot het geserveerd wordt.

Tip

Leg voor het koelen een stuk plasticfolie glad op de custard zodat er geen lucht tussen kan komen. Hiermee voorkom je dat er een vel op de custard komt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?