use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cranberry-Kersttaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cranberry-Kersttaart

Cranberry-Kersttaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • Cake:
  • 225 g Solo Vloeibaar
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • Vulling en garnering:
  • 1 l melk
  • 80 g custardpoeder
  • 2 eieren
  • 100 g schenkstroop + extra om te garneren
  • 125 g slagroom
  • 175 g cranberrycompote
  • Extra:
  • 2 ronde cakevormen 24 cm Ø (ingevet en met bloem bestoven en bodem bedekt met bakpapier)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Klop voor de cakes in een kom met een pollepel of mixer de Solo en de suiker 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  3. Schep het beslag in de voorbereide cakevormen en bak de cakes in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cakes 5 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Laat afkoelen.
  4. Maak, terwijl de cakes in de oven staan, de crème voor de vulling: Breng de melk (op 50 ml na) aan de kook. Roer een glad papje van de custard met 50 ml melk en de eieren. Roer het papje en de stroop door de hete melk. Laat 3-4 minuten op een laag vuur al roerende zachtjes koken. Laat goed afkoelen (geregeld roeren zodat er geen vel op komt en de custard smeuïg blijft). Klop de slagroom stijf met een mixer. Spatel de room door de koude custard zodat je een luchtige crème krijgt.
  5. Besmeer één cake met de cranberrycompote. Verdeel 1/3 van de crème erover en leg de andere cake erbovenop.
  6. Bedek de cake (ook de zijkant) met de rest van de crème. Maak met behulp van de achterkant van een lepel ‘golfjes’ in de crème. Besprenkel met dunne lijntjes stroop. Laat de taart in de koelkast staan tot het geserveerd wordt.
Leg voor het koelen een stuk plasticfolie glad op de custard zodat er geen lucht tussen kan komen. Hiermee voorkom je dat er een vel op de custard komt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.