Recept 55***** (11 stemmen)

Clafoutis van peren

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zullen we taart bakken?

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter.
  3. Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom. Roer de room erdoor, zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt.
  4. Neem een ronde taartvorm en bestrijk hem met wat Solo vloeibaar. Schik de perenblokjes op de bodem en overgiet ze met het beslag. Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven.
  5. Haal de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.
Tip

Kies voor dit recept een perensoort die op zich al heerlijk zacht is van structuur, zoals Doyenne. Dat geeft het beste resultaat.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Steenbokje op 13 oktober 2018 om 13u51

Op de foto is bakpapier te zien. Dit staat niet in het recept. Ook lijkt het er op dat de peren niet in blokjes zijn gesneden? Graag wat uitleg hierover...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie