Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Was de citroenen met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een grote kom. Pers de citroenen uit, schenk het sap in een steelpannetje en gebruik het later voor de siroop.
  3. Klop de Solo en de suiker met de geraspte citroenschil in de kom met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost.
  4. Klop een voor een de eieren erdoor.
  5. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  6. Schep het beslag in de voorbereide cakevorm en bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden.
  7. Maak, terwijl de cake in de oven staat, de siroop: Roer de suiker voor de siroop door het citroensap in het steelpannetje. Breng het aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Bewaar van het vuur af tot de cake gebakken is.
  8. Prik met een prikker diepe gaatjes in de cake en bedruppel langzaam met de citroensiroop zodat de siroop er goed kan intrekken. Snijd de cake in ca. 12 plakken.

Tip

Bak van het beslag 12-14 minicakejes en serveer ze met bolletjes (citroen)ijs.

De citroenen kunnen worden vervangen door 1 grote sinaasappel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?