use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocoladebrownies met noten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocoladebrownies met noten

Chocoladebrownies met noten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    16 porties

Ingrediënten
 

  • 140 g pure chocolade
  • 135 g Solo Patisserie
  • 40 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 225 g suiker
  • 55 g walnoten
  • 1 tl vanille-extract
  • 5 g bakpoeder
  • Kookmateriaal:
  • 1 vierkante bakvorm van 23 cm, bekleed met bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven een grote kom.
  3. Doe de in stukken gebroken chocolade in een hittebestendige kom en plaats de kom in een pan met heet water. Laat de chocolade rustig smelten. Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron op halve sterkte. Roer af en toe, tot alle stukjes gesmolten zijn.
  4. In een andere grote kom klop je de eieren met de suiker en de vanille tot je een luchtig mengsel krijgt. Roer er daarna het chocolademengsel onder.
  5. Daarbij voeg je vervolgens de Solo en de fijngehakte walnoten. Voeg ook het bloemmengsel toe en meng alles gedurende ongeveer 3 minuten.
  6. Vet een vierkante bakvorm van 23 cm in met wat Solo en bekleed de vorm met bakpapier. Giet het browniebeslag in de bakvorm en bak gedurende ongeveer 45 minuten in de oven. Om te controleren of de brownie voldoende gebakken is, prik je met een satéstokje in het midden. Als er geen deeg meer aan het stokje kleeft, is je brownie klaar. Laat het gebak kort afkoelen en snij het gebak daarna in vierkantjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.