Recept 05 (0 stemmen)

Chocolade soufflé met aardbeien en vanille ijs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gerechten die ik wil maken

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1/ Steek eerst de oven aan zodat deze kan voorwarmen op 200°.
  2. 2/ Verwarm de room met de chocolade (niet laten koken) en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat dit dan even afkoelen.
  3. 3/ Splits de eitjes. Roer de 3 dooiers in de gesmolten chocolade.
  4. 4/ Klop het eiwit mooi stijf met de suiker. Meng het eiwit voorzichtig onder de chocolade zodat deze luchtig is.
  5. 5/ Boter de potjes mooi in met de solo.
  6. 6/ Schep het mengsel in de potjes. Blijf tot 1 cm van de rand, zodat de soufflé mooi kan rijzen.
  7. 7/ Bak de soufflé 8 tot 10 minuutjes op 200°.
  8. 8/ Strooi er wat bloemsuiker op en serveer dit onmiddellijk (de soufflé valt rap terug in elkaar) op een bordje met de gesneden aardbeien en een bolletjes vanille ijs.
  9. 9/ Smakelijk!

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Suzanne m op 22 mei 2011 om 22u57

Ik heb er van genoten het was heel lekker . Ik ben heel graag je proefkonijn. Je word een uitstekende madammetje in de keuken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie