1/ Steek eerst de oven aan zodat deze kan voorwarmen op 200°.
2/ Verwarm de room met de chocolade (niet laten koken) en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat dit dan even afkoelen.
3/ Splits de eitjes. Roer de 3 dooiers in de gesmolten chocolade.
4/ Klop het eiwit mooi stijf met de suiker. Meng het eiwit voorzichtig onder de chocolade zodat deze luchtig is.
5/ Boter de potjes mooi in met de solo.
6/ Schep het mengsel in de potjes. Blijf tot 1 cm van de rand, zodat de soufflé mooi kan rijzen.
7/ Bak de soufflé 8 tot 10 minuutjes op 200°.
8/ Strooi er wat bloemsuiker op en serveer dit onmiddellijk (de soufflé valt rap terug in elkaar) op een bordje met de gesneden aardbeien en een bolletjes vanille ijs.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Suzanne m op 23 mei 2011 om 00u57
Ik heb er van genoten het was heel lekker . Ik ben heel graag je proefkonijn. Je word een uitstekende madammetje in de keuken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?