Chocolade soufflé met aardbeien en vanille ijs

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1/ Steek eerst de oven aan zodat deze kan voorwarmen op 200°.
  2. 2/ Verwarm de room met de chocolade (niet laten koken) en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat dit dan even afkoelen.
  3. 3/ Splits de eitjes. Roer de 3 dooiers in de gesmolten chocolade.
  4. 4/ Klop het eiwit mooi stijf met de suiker. Meng het eiwit voorzichtig onder de chocolade zodat deze luchtig is.
  5. 5/ Boter de potjes mooi in met de solo.
  6. 6/ Schep het mengsel in de potjes. Blijf tot 1 cm van de rand, zodat de soufflé mooi kan rijzen.
  7. 7/ Bak de soufflé 8 tot 10 minuutjes op 200°.
  8. 8/ Strooi er wat bloemsuiker op en serveer dit onmiddellijk (de soufflé valt rap terug in elkaar) op een bordje met de gesneden aardbeien en een bolletjes vanille ijs.
  9. 9/ Smakelijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Suzanne m op 22 mei 2011 om 22u57

Ik heb er van genoten het was heel lekker . Ik ben heel graag je proefkonijn. Je word een uitstekende madammetje in de keuken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?