use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolade- en pecannoten muffins
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolade- en pecannoten muffins

Chocolade- en pecannoten muffins

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • 265 g zelfrijzende bloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder (Nesquick
  • 150 g Solo
  • 165 g bruine suiker
  • 2 dl melk
  • poedersuiker
  • 2 eieren
  • 100 g pecannoten
  • 125 g zwarte chocolade

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm een oven voor tot 180 °C
Bereiding
  1. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder in een grote beslagkom.
  2. Verwarm de Solo met de bruine suiker op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  3. Klop de eieren los en meng onder de melk. Hak de pecannoten fijn.
  4. Breek de chocolade in kleine stukjes of koop chocolade “callets”, dat is makkelijker.
  5. Voeg de noten, de gesmolten Solo en chocoladestukjes toe aan de bloem. Maak een kuiltje in het midden en giet er het eimengsel in. Roer met een spatel tot het volledig is gemengd. Roer niet te lang want het beslag moet ietwat klonterig blijven.
  6. Neem een muffinvorm voor 12 stuks en strijk de vorm goed in met Solo.
  7. Vul elk muffinvormpje tot driekwart van de hoogte en zet in een voorverwarmde oven. Bak 15 tot 20 minuten.
  8. Controleer met een priem of de muffins volledig doorbakken zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm ze dan op een rooster. Bestrooi met wat poedersuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.