use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cannelloni van tonijn gevuld met roerei, bloemkool en chutney van jonagold
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cannelloni van tonijn gevuld met roerei, bloemkool en chutney van jonagold

Cannelloni van tonijn gevuld met roerei, bloemkool en chutney van jonagold

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    40 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g bloemkool
  • 50 g broccoli
  • 10 g bieslook
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels zure room
  • 0.5 citroen
  • 8 dunne schijfjes rauwe verse rode tonijn
  • 2 stuks jonagold
  • 50 g Solo
  • 60 g suiker
  • 1 stuk gekonfijte gember
  • blaadjes verse koriander
  • 60 g mayonaise
  • 5 cl light room
  • 5 cl melk
  • 4 cl sherry
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de eieren los in een pannetje.
  2. Laat ze al roerend zachtjes op het vuur garen tot je een mooi niet te vast roerei krijgt. Laat afkoelen.
  3. Snij de bloemkool en de broccoli in ultrafijne stukjes.
  4. Hak de bieslook fijn.
  5. Meng de bloemkool, bieslook, broccoli en de zure room met het roerei en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  6. Leg de schijfjes tonijn één voor één op plasticfolie en vul ze met het roerei.
  7. Rol er kleine worstjes van die je stevig aandraait met de plasticfolie.
  8. Leg ze in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.
  9. Voor de chutney: Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes
  10. Bak de blokjes appel zonder te kleuren in de Solo.
  11. Voeg de suiker en de gehakte gember toe en laat ze 10 minuten zachtjes stoven.
  12. Laat afkoelen en meng er op het laatste de gehakte koriander onder.
  13. Voor de vinaigrette: Meng de mayonaise de melk de light room en de sherry goed tot een lopend sausje en smaak af met peper en zout.
  14. Verwijder de folie van de worstjes.
  15. Schik twee worstjes per bord.
  16. Lepel er een beetje chutney naast en wat vinaigrette.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.