Camembert Salade
Camembert is zeker en vast één van de bekendste Franse kazen. We gebruikten deze Franse kaas in dit heerlijk slaatje.
0 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kleine camembertkaasjes (te koop in de supermarkt)
- 2 eieren
- 1 half kopje paneermeel
- gemengde salade voor 4 personen
- 3 soeplepels slaolie
- 3 soeplepels water
- 1 zakje Knorr Salad Mix met Paprika
- 1 Granny Smith-appel
- het sap van 1 citroen
- 1 stronk roodlof
- 1/2 kopje Bertolli olijfolie
- 1 handvol gemengde noten (amandelen, walnoten, pecan, macadamia)
Bereidingswijze
- Bereiding:Voor je met de kaasjes aan de slag kan, moeten ze flink gekoeld zijn. De koelkast is dus de ideale bewaarplaats.
- Snij de kaasjes in de breedte in tweeën en wentel je in de losgeklopte eieren en het paneermeel.
- Spoel de sla onder stromend water en laat de blaadjes even drogen.
- Voor de vinaigrette roer je de slaolie samen met het water en de Salad
- Mix flink om.
- Snij nu de appel in plakjes en besprenkel met wat citroensap om ze een frisse toets te geven. Haal ook de roodlofblaadjes van de stronk.
- Verwarm nog even de olie in een koekenpan en bak de kaasjes aan alle kanten krokant.
- Terwijl ze op een beetje keukenpapier afkoelen, kan je ondertussen de sla op smaak brengen met de vinaigrette.
- Schik de kaasjes, de sla, de roodlofblaadjes en de appelschijfjes op de borden en strooi er wat noten over.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?