hoofdgerecht
Camembert Salade
Camembert is zeker en vast één van de bekendste Franse kazen.
We gebruikten deze Franse kaas in dit heerlijk slaatje.
Camembert is zeker en vast één van de bekendste Franse kazen.
We gebruikten deze Franse kaas in dit heerlijk slaatje.
Geef score
Porties

- 2 kleine camembertkaasjes (te koop in de supermarkt)
- 2 eieren
- 1 half kopje paneermeel
- gemengde salade voor 4 personen
- 3 soeplepels slaolie
- 3 soeplepels water
- 1 zakje Knorr Salad Mix met Paprika
- 1 Granny Smith-appel
- het sap van 1 citroen
- 1 stronk roodlof
- 1/2 kopje Bertolli olijfolie
- 1 handvol gemengde noten (amandelen, walnoten, pecan, macadamia)
- Bereiding:Voor je met de kaasjes aan de slag kan, moeten ze flink gekoeld zijn. De koelkast is dus de ideale bewaarplaats.
- Snij de kaasjes in de breedte in tweeën en wentel je in de losgeklopte eieren en het paneermeel.
- Spoel de sla onder stromend water en laat de blaadjes even drogen.
- Voor de vinaigrette roer je de slaolie samen met het water en de Salad
- Mix flink om.
- Snij nu de appel in plakjes en besprenkel met wat citroensap om ze een frisse toets te geven. Haal ook de roodlofblaadjes van de stronk.
- Verwarm nog even de olie in een koekenpan en bak de kaasjes aan alle kanten krokant.
- Terwijl ze op een beetje keukenpapier afkoelen, kan je ondertussen de sla op smaak brengen met de vinaigrette.
- Schik de kaasjes, de sla, de roodlofblaadjes en de appelschijfjes op de borden en strooi er wat noten over.
