Caesarsalade met Mechelse koekoek

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Versnijd de Mechelse koekoek en bak de delen rondom bruin in een pan met wat Solo. Kruid met versgemalen peper en zeezout.
 2. Maak de dressing:
 3. Klop een mayonaise van de eidooier met de look en mosterd. Werk af met het limoensap en de zeste. Prak er de ansjovis door.
 4. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brood in plakjes en verdeel er de kaas over. Kruid met peper. Zet de croûtons in de oven tot ze mooi bruin zijn (afhankelijk van de dikte van de sneden).
 5. Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de witloofstronkjes overlangs en leg met de snijkant op de grillpan. Snipper de waterkers.
 6. Maak de salade:
 7. Verdeel de Mechelse koekoek over een schaal en leg er de witlofstronkjes en waterkers bij. Haal de croûtons uit de oven en leg ze erbij. Schenk er wat dressing over en serveer de rest van de dressing apart.
 8. Werk af met een gepocheerd eitje:
 9. Neem een hoge pot en breng water aan de kook. Doe er een scheut azijn bij (zo stolt het eiwit beter). Breek elk ei apart in een kopje, hou de dooier heel.
 10. Zet het vuur zachter en zorg dat het water net onder het kookpunt komt. Roer dan met een lepel in het water (tot je een draaikolk krijgt). Giet het eitje in het midden en laat 1-2 minuten pocheren. Verwijder voorzichtig met een schuimspaan. Je kan meerdere eieren tegelijk pocheren.
 11. Serveer de gepocheerde eitjes bij de Ceasarsalade.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?