Spinaziesalade met avocado en chilikip
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 4 kipfilets
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 3 kneepjes Solo Vloeibaar
- 350 g spinazie
- 4 romatomaten
- 1.5 dl yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- zout en versgemalen peper
- 1 grote of 2 kleine rijpe avocado’s
- 2 el citroensap
- Wrijf de kipfilets in met chilipoeder en komijn. Was de spinazie en verwijder eventueel de steeltjes. Snijd de romatomaten in partjes.
- Verhit de vloeibare margarine in de koekenpan en bak hierin de kip in 12 à 15 minuten gaar en goudbruin.
- Meng ondertussen de yoghurt met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Halveer de avocado(s), haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
- Laat de gare kipfilets even uitdampen en snijd ze dan schuin in plakken. Meng de spinazie met de yoghurtdressing. Verdeel hierover de kip, avocado en partjes tomaat.
