use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spinaziesalade met avocado en chilikip
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spinaziesalade met avocado en chilikip

Spinaziesalade met avocado en chilikip

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kipfilets
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 350 g spinazie
  • 4 romatomaten
  • 1.5 dl yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • zout en versgemalen peper
  • 1 grote of 2 kleine rijpe avocado’s
  • 2 el citroensap

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Wrijf de kipfilets in met chilipoeder en komijn. Was de spinazie en verwijder eventueel de steeltjes. Snijd de romatomaten in partjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine in de koekenpan en bak hierin de kip in 12 à 15 minuten gaar en goudbruin.
  3. Meng ondertussen de yoghurt met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de avocado(s), haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  5. Laat de gare kipfilets even uitdampen en snijd ze dan schuin in plakken. Meng de spinazie met de yoghurtdressing. Verdeel hierover de kip, avocado en partjes tomaat.
Lekker met focaccia, warm uit de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.