use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Salade met aardbei en kipfilet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade met aardbei en kipfilet

Salade met aardbei en kipfilet

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 el olijfolie
  • 1.5 el (frambozen)azijn
  • peper en zout
  • 3 el mix van zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten
  • 1 ciabattabrood
  • 300 g gemengde sla met rucola
  • 300 g (flinterdun) gesneden kipfilet
  • 150 g aardbeien
  • Lekker met clafoutis:
  • 500 g ontpitte kersen
  • 4 eieren
  • 75 g suiker
  • 100 g bloem
  • 5 dl melk
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop van de olie en azijn een dressing. Breng deze op smaak met peper en zout. Maak de aardbeien schoon en halveer eventueel de grote exemplaren. Rooster de pitten kort in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen. Verwarm de grill van de oven voor.
  2. Snijd de ciabatta in 12 plakken en bestrijk deze dun met vloeibare margarine. Rooster ze aan beide kanten goudkleurig onder de grill. Meng de sla met de dressing en verdeel over 4 borden.
  3. Bestrooi de borden met de pittenmix en verdeel er de dunne plakjes kipfilet en aardbeien over. Geef er de gegrilde ciabatta bij.
  4. Lekker met clafoutis als nagerecht:
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de ontpitte kersen over de bodem van een ovenschaal. Klop de eieren los en mix er een beslag van met de suiker, bloem, melk en de vloeibare margarine.
  6. Schenk dit beslag over de kersen en bak de clafoutis in ongeveer 35 à 40 minuten gaar. Bestrooi met poedersuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.