use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kipshoarma met broccoli, knoflooksaus en aardappeltjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kipshoarma met broccoli, knoflooksaus en aardappeltjes

Kipshoarma met broccoli, knoflooksaus en aardappeltjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 12 kleine kruimige aardappels van ca. 75 g elk
  • 400 g kipreepjes
  • 1.5 el shoarmakruiden
  • 600 g broccoli
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 15 g (klein bosje) peterselie
  • 3 el zoetzure zilveruitjes (+ wat vocht)
  • 4 el crème fraîche
  • 0.5 tl knoflookpoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de (schoongemaakte) aardappeltjes op 12 vellen aluminiumfolie, bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze stevig in. Leg ze op het rooster in de oven en pof de aardappeltjes in ca. 35 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen de kipreepjes met 1¼ eetlepel shoarmakruiden.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water 6-7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Meng er 1 eetlepel Solo Vloeibaar en wat zout door.
  4. Hak de peterselie en de zilveruitjes fijn. Meng de crème fraîche met 4 eetlepels peterselie, de zilveruitjes, ¼ eetlepel shoarmakruiden, het knoflookpoeder en 2 eetlepels vocht van de zilveruitjes.
  5. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een hapjespan. Bak hierin de kipshoarma op een hoog vuur 5 minuten en schep geregeld om. Schep de rest van de peterselie erdoor en bak nog 1 minuut.
  6. Verdeel de broccoli en shoarma over 4 borden. Leg de aardappeltjes ernaast, snijd ze open en schep in elk een lepeltje zelfgemaakte knoflooksaus. Geef de rest van de saus erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.