Recept 45**** (9 stemmen)

Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Meng de bloem, gist, eigelen, suiker, vanille, Solo en het zout tot je een homogeen koekjesdeeg hebt.
  3. Ontrol het deeg met een deegrol. Gebruik koekjesvormpjes naar keuze.
  4. Leg het bakpapier op de ovenplaat, met de koekjes erop en bak ze gedurende 8 minuten op 175° C.
  5. Pel de clementines en verwijder zoveel mogelijk velletjes.
  6. Bedek alle (afgekoelde) koekjes met een laagje slagroom, en versier met een partje clementine.
Tip

Vervang de clementines anders ook eens door ananas, peer, mango, of een andere fruitsoort die dan in het seizoen is.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door cuisinefun op 23 oktober 2012 om 20u35

ziet er mooi uit maar lukt niet met alleen opgeklopte slagroom ! Iemand een tip ?

Gepost door santwietje op 24 maart 2014 om 19u34

Het zou" vanille"slagroom moeten zijn, maar volgens mij word hier niets over vanille vermeld. Ik zou zowiezo de vorm waarmee je het deeg uitsteekt, gebruiken om de slagroom in te vullen, de slagroom heel erg stijf opkloppen en met een slagroomspuit de vorm vullen op het deeg.

Gepost door Vera Moens op 02 januari 2015 om 13u43

Volle room nemen

Gepost door Marinette 2 op 30 januari 2017 om 13u07

Ik zou het eens proberen met een mascarponecrème.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie