Recept 35*** (4 stemmen)

Bloemkoolgratin

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bijgerecht

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper de sjalot en de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  2. Kook de bloemkoolroosjes een minuut of 5 en giet ze af. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten in 2 kneepjes vloeibare margarine.
  3. Schenk de Solo Crèmefine Cuisine erbij, voeg cayennepeper en zout naar smaak toe en breng de saus aan de kook. Roer de tijmblaadjes en 2/3 deel van de Parmezaanse kaas erdoor en meng de saus met de bloemkoolroosjes.
  4. Schep dit mengsel in een ovenschaal en strooi er het paneermeel en de rest van de kaas over. Druppel nog wat vloeibare margarine over de kaas en bak de gratin in 10 à 12 minuten goudbruin in de hete oven.
Tip

Lekker met gebakken runderbraadworstjes en kruimige gekookte aardappelen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Antoonvandijck op 06 maart 2017 om 19u14

We vonden het heel fijn - nooit gedacht aan Bloemkool met sjalot en look en tijm, maar echt lekker Bedankt SOLO

Gepost door Solo op 10 maart 2017 om 17u19

Hoi Antoon, dat doet ons veel plezier om te horen! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?