use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bloemkoolgratin
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bloemkoolgratin

Bloemkoolgratin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 3 dl light room
  • zout
  • cayennepeper
  • 2 takjes tijm
  • 90 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 4 el paneermeel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper de sjalot en de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  2. Kook de bloemkoolroosjes een minuut of 5 en giet ze af. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten in 2 kneepjes vloeibare margarine.
  3. Schenk de Solo Delifine erbij, voeg cayennepeper en zout naar smaak toe en breng de saus aan de kook. Roer de tijmblaadjes en 2/3 deel van de Parmezaanse kaas erdoor en meng de saus met de bloemkoolroosjes.
  4. Schep dit mengsel in een ovenschaal en strooi er het paneermeel en de rest van de kaas over. Druppel nog wat vloeibare margarine over de kaas en bak de gratin in 10 à 12 minuten goudbruin in de hete oven.
Lekker met gebakken runderbraadworstjes en kruimige gekookte aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.