Recept 45**** (1 stem)

Blinis met zalm

Dit is een recept van

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor de yoghurtsaus: voeg de fijngehakte bieslook aan de yoghurt toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Plaats in de koelkast.
  2. Voor de blinis: meng in een kom de bloem, eieren en melk en klop tot een glad mengsel. Hak de look fijn en voeg dit samen met de fijngehakte peterselie aan het blini-mengsel toe.
  3. Snij de gerookte zalm in reepjes. Snij de courgette in dunne sliertjes. Laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en bak de courgettesliertjes 2 minuten.
  4. Laat wat Solo Vloeibaar in een (blini)pan smelten en doe er een schepje van het blini-deeg in. Wanneer de ene kant mooi bruin is gebakken (circa 2 minuten), draai dan de blini om met een spatel en bak de andere kant ook bruin. Herhaal dit totdat het deeg op is.
  5. Dresseer de blinis met de zalmreepjes, courgettesliertjes en yoghurtsaus. Decoreer met een blaadje basilicum. Serveer de olijven erbij.
Tip

Je kan ook kant-en-klare blinis kopen in de meeste supermarkten. Verder is het ook lekker om de blinis te serveren met pikante sojasaus. Snipper een sjalotje, voeg 150 ml sojasaus, 40 ml oestersaus, een scheutje sesamolie, een Thaïs pepertje en enkele blaadjes koriander toe. Mix alles.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie