Blinis met zalm
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 1 potje Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 3 eieren
- 150 g bloem
- 150 ml halfvolle melk
- 1 teentje look
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 200 g gerookte zalm
- 1 kleine courgette
- Solo Vloeibaar
- enkele blaadjes verse basilicum
- 100 g groene olijven
- Voor de yoghurtsaus: voeg de fijngehakte bieslook aan de yoghurt toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Plaats in de koelkast.
- Voor de blinis: meng in een kom de bloem, eieren en melk en klop tot een glad mengsel. Hak de look fijn en voeg dit samen met de fijngehakte peterselie aan het blini-mengsel toe.
- Snij de gerookte zalm in reepjes. Snij de courgette in dunne sliertjes. Laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en bak de courgettesliertjes 2 minuten.
- Laat wat Solo Vloeibaar in een (blini)pan smelten en doe er een schepje van het blini-deeg in. Wanneer de ene kant mooi bruin is gebakken (circa 2 minuten), draai dan de blini om met een spatel en bak de andere kant ook bruin. Herhaal dit totdat het deeg op is.
- Dresseer de blinis met de zalmreepjes, courgettesliertjes en yoghurtsaus. Decoreer met een blaadje basilicum. Serveer de olijven erbij.
