Biefstuk-friet

0 (0)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Schil en snijd de aardappelen met de hand in gelijkvormige frieten. Bak de frieten al een eerste keer in de Solo-frituurolie, maar laat ze nog niet goud kleuren. Laat de frieten uitlekken en volledig afkoelen op keukenpapier in een schaal.
  2. Scheur de blaadjes van de kropsla, spoel ze onder koud water en zwier ze droog. Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes. Was de kerstomaatjes en halveer ze. Meng alles met de mayonaise in een slakom.
  3. Verhit de Solo in een braadpan. Kruid het vlees met grof zout en zwarte peper. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en bak het naar smaak (ons Belgisch rundvlees is het allerlekkerst saignant gebakken).
  4. Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat een tiental minuutjes rusten.
  5. Verhit de Solo-frituurolie tot 180 °C. Bak de voorgebakken frietjes nu goudbruin en knapperig. Laat ze opnieuw in een schaal met keukenpapier uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
  6. Snijd de steak in dikke plakken. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de salade en de verse frietjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?