Recept 45**** (11 stemmen)

Baskische piperade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BBQ recepten

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Los het kippenbouillonblokje op in 250 ml warm water.
  2. Snijd de paprika’s in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprikastukken daarna in kleine dobbelsteentjes (brunoise).
  3. Pel de ui en versnijd hem ook in kleine dobbelsteentjes. Pel het knoflookteentje.
  4. Verhit een diepe pan, doe er 2 eetlepels Solo vloeibaar in en stoof de ui glazig. Pers er het teentje knoflook bij en laat even verder stoven zonder te kleuren.
  5. Voeg de paprikablokjes toe en stoof alles al roerend nog een drietal minuutjes verder, zodat de smaken zich goed vermengen.
  6. Blus de pan met de kippenbouillon en roer een eetlepel tomatenpuree door de paprika. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe.
  7. Laat alles een twintigtal minuutjes gaar stoven op een laag vuurtje.
Tip

Deze zuiderse saus is gegarandeerd een succes als je ze serveert bij lamsvlees of gegrilde tonijn.

Wil je deze saus strikt vegetarisch houden? Gebruik dan een blokje groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (14)

Gepost door Bumble Bie op 29 juli 2014 om 22u06

Bij wat zou je dit serveren? eerder vlees? of kan het ook vegetarisch?

Gepost door Bumble Bie op 29 juli 2014 om 22u09

oei verkeerd gelezen... tonijn lijkt mij wel lekker bij deze saus

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?