Bananentaart

34 (34)
80 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de 5 eieren en hou het eiwit in een aparte kom.
  2. Klop de 5 eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa.
  3. Zeef daaronder de zelfrijzende bloem en roer dit met een houten lepel onder elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
  5. Giet het beslag in een biscuitvorm en bak dit gedurende 10 à 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven .
  6. Snij de biscuit in tweeen de bananen in schijfjes .
  7. Schik de bananen plakjes op de onderste helft van het gebak.
  8. Voeg bij de 3 eetlepels afdekgelei 3 eetlepels water en laat koken.
  9. Giet de warme confituur op de bananenstukjes en plaats er de tweede helft van de biscuit op.
  10. Leg daarop ook bananenstukjes en dek opnieuw af met de confituur.
  11. Klop de room stijf en smeer hem bovenop de banaan en de confituur en laat even rusten.
  12. Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze onregelmatig over de taart, zodat je een gemarmerd effect bekomt.
  13. Laat vervolgens de taart op een koele plaats opstijven.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (45)

Gepost door gonny op 28 maart 2016 om 15u45

ik gebruik nooit afdekgelei maar abrikozenconfituur die ik beetje laat warmen, veel lekkerder!!!

Gepost door Solo op 30 maart 2016 om 14u11

Ja dat mag ook Gonny :-) Dankjewel voor de tip!

Gepost door Fiemie op 16 juni 2017 om 18u47

Zou het ook kunnen met andere confituren vb. Aardbei rabarber of met coulis ?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?