Recept 55***** (8 stemmen)

Aardbeientaart met lieveheersbeestjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Valentijnsrecepten

tijd
60 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C voor een heteluchtoven). Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet hem in. Breek de chocolade in stukjes. Smelt die zachtjes in een pan samen met de Solo Patisserie.
  2. Neem een mixer en klop de eieren en de suiker in een kom op tot het geheel een lichte kleur krijgt. Roer er het gesmolten Solo-chocolademengsel onder.
  3. Meng de bloem, het bakpoeder, het ongezoete cacaopoeder en het snufje zout. Roer het mengsel samen met de melk kort en zachtjes onder het deeg. Doe het deeg in de ingevette bakvorm en bak gedurende een 25-tal minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de taart gaar is, prik je met een satéstokje in het midden van de taart. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan is je taart klaar. Laat het gebak volledig afkoelen op een taartrooster.
  4. Klop de room en de vanillesuiker in een kom stijf met de mixer. Bedek de afgekoelde taart met de opgeklopte room.
  5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in tweeën.
  6. Vorm lieveheersbeestjes met de halve aardbeien, de chocoladestukjes en de gesmolten chocolade. Gebruik een halve aardbei als lijfje en dompel telkens een chocoladestukje even onder in de gesmolten chocolade om er het hoofdje mee te maken. Gebruik de tandenstoker om met de gesmolten chocolade stipjes op het lijfje aan te brengen.
  7. Plaats de lieveheersbeestjes dan op de taart. Je kunt nu genieten van je taart met lieveheersbeestjes!
Tip

In plaats van vanillesuiker kun je ook 50 g lemon curd (soort Engelse vla met citroensmaak, te vinden in het confituurschap van je de supermarkt) onder de opgeklopte room mengen.

Ingrediëntenvoor 16 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door christine66 op 22 juli 2015 om 23u10

Ziet er heel lekker uit en ik denk dat het nog mee valt het ziet er niet zo moeilijk uit dat hoop ik toch zal het toch eens proberen, het is duidelijk uitgelegd

Gepost door Solo op 23 juli 2015 om 15u55

Inderdaad Christine, taarten bakken is niet zo moeilijk als het soms lijkt! Wij wensen jouw veel bakplezier toe. ;)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie