Guacamole, dé Mexicaanse topper bij uitstek

Tegenwoordig vind je het overal in de supermarkten en op tv zijn er tal van chefs die zich wagen aan recepten met de Mexicaanse lekkernij bij uitstek: guacamole.

De basis van deze groene dipsaus is de avocado. Een vrucht die de laatste tijd vaker en vaker geprezen wordt omwille van de gezonde vetten en mineralen zoals ijzer en kalium. Behorend tot één van de superfoods van de laatste eeuw, is de avocado dus zeker een aanrader indien je van gezonde voeding houdt. De gekende groene saus wordt meestal geserveerd als dip bij tortilla's of taco's maar daarnaast kan je het ook smeren als broodbeleg.

Hoe maak je guacamole?

Guacamole maken is zeer eenvoudig. Het basis guacamole recept bestaat uit slechts enkele ingrediënten: avocado, sap van een citroen of limoen en kruiden zoals chilipeper, koriander, peper en zout. De avocado plet je best met een vork en daarna voeg je er de overige ingrediënten naar smaak aan toe. Het citroensap is bovendien onmisbaar aangezien dat de verkleuring van de avocado tegenwerkt. Indien je dus een smakelijk uitziende saus wilt bekomen, is het citroensap bijgevolg onmisbaar! Voor een smeuïgere versie kan je naar eigen smaak olijfolie, zure room of mayonaise toevoegen. Voor een crunchy toets kan je blokjes tomaat of paprika gebruiken.

Combinatie guacamole met?

Indien je wel houdt van de Mexicaanse, groene lekkernij maar je niet zo'n fan bent van tortillachips, zijn er ook voor jou genoeg mogelijkheden om de guacamole te combineren. Zoals reeds is vermeld, kan je het uitstekend gebruiken als broodbeleg! Verder kan je het als sausje smeren bij tortilla's die je vult met gehakt of stukjes kip en fijngesneden groentjes. Een andere mogelijkheid is aardappels poffen, deze uithalen en de guacamole tezamen met de aardappelpuree en wat kaas opnieuw gebruiken als vulling. Liefhebbers van pasta kunnen een sausje bereiden door het basis guacamole recept met wat melk te mengen en hier fijngesneden courgette en zalm aan toe te voegen. Het is ook ideaal als basis van een borrelhapje. Het Mexicaanse topproduct kan gesmeerd worden op bruschetta's of toastjes en daarnaast kan het ook onderaan als vulling in een glaasje worden gedaan. Inspiratie genoeg dus waarmee je aan de slag kan indien je de Mexicaanse trots eens op tafel wilt toveren.

Wil je zelf guacamole maken en heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de lekkere guacamole recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Lage moeilijkheid
  • 0Gemiddelde moeilijkheid
  • 0Hoge moeilijkheid
  • 3Hoofdgerecht
  • 0Voorgerecht
  • 0Nagerecht
  • 0Bijgerecht
  • 0Aperitiefhapje
  • 0Lente
  • 2Zomer
  • 0Herfst
  • 0Winter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 0Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 0Soep
  • 0Wild
  • 2Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 1Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 1Groente
  • 0Dessert
  • 0Chocolade
  • 0Belgisch
  • 0Frans
  • 0Italiaans
  • 0Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 0Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 3Zuid-Amerikaans