Overheerlijke brownies maken

Klassieke brownies, sticky brownies, brownies met lekker veel hazelnoten, met een vleugje gezouten karamel, met witte chocolade… Dat knapperige korstje met die smeuïge binnenkant… Loopt het water je al in de mond? Begrijpelijk, want voor welke brownie je ook gaat, ze zijn allemaal om van te smullen. Warm geserveerd met een toef slagroom of bolletje ijs als een verrukkelijk nagerecht of ’s morgens al bij de koffie, deze Amerikaanse zoetigheid is goed voor elk moment van de dag. En ook jij kan brownies maken!

Hoe maak je brownies

Zorg er eerst voor dat je in ieder geval de benodigde ingrediënten in huis haalt. Voor standaard chocolade brownies heb je het volgende nodig: boter, bloem, suiker, pure chocolade en eieren. Nadat je de oven hebt voorverwarmd op 180 graden, begin je met het smelten van de chocolade. Doe dit wel voorzichtig en stop de microgolfoven af en toe om te controleren of de chocolade niet verbrandt. Klop vervolgens de twee eitjes even door en voeg deze samen met de suiker en de bloem toe aan de chocolade wanneer deze iets is afgekoeld. Roer het geheel even goed door elkaar. Dan is het tijd om de bakvorm in te vetten. Een vierkante of rechthoekige bakvorm is het beste, maar een ovenschaal volstaat ook. Giet het beslag in de vorm en bak deze in 30 minuten gaar. De bovenkant wordt mooi krokant, terwijl het binnenste lekker sponzig blijft. Laat de brownies even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Lekker variëren

Naturel zijn ze heerlijk, maar voeg een paar simpele ingrediënten toe aan het brownies recept en je geniet van een nog rijkere smaak. Een klassieker is de brownie met hazelnoten. Voor 10 brownies heb je aan 50 gram genoeg. Ook erg lekker is salted caramel, een populaire smaak op dit moment en perfect te gebruiken als topping van je brownie. Ook lekker: top je brownie af met kleine stukjes witte chocolade en eventueel frambozen. Óf vervang de pure chocolade in het basisrecept door witte chocolade; we spreken dan van een blondie. Elke hap is een ware traktatie…

Wil je zelf brownies maken en ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan hieronder het uitgebreide aanbod aan recepten van Solo Open Kitchen.

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Hoofdgerecht
  • 0Voorgerecht
  • 9Nagerecht
  • 0Bijgerecht
  • 0Aperitiefhapje
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 9Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 0Soep
  • 0Wild
  • 0Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 0Groente
  • 2Dessert
  • 2Chocolade
  • 0Belgisch
  • 0Frans
  • 0Italiaans
  • 0Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 3Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 0Zuid-Amerikaans