feestelijk
Brownies met chocoladestukjes
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- 50 g cacaopoeder
- 120 ml warme melk
- 30 g Solo, gesmolten
- 50 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-essence
- 120 ml patisseriebloem
- 125 g witte chocoladestukjes (of fijngehakte noten)
- 2 eierdooiers, opgeklopt
- 2 eiwitten, stijfgeklopt
- 2 ml zout
- Meng de cacao met de melk, de Solo, de kristalsuiker en de vanille-essence.
- Voeg er de bloem, de chocoladestukjes, de opgeklopte eierdooiers en het zout bij.
- Meng de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig onder tot het mengsel dik maar vloeibaar is.
- Giet het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm (20 x 20 cm).
- Bak op 170 °C tot het deeg gerezen is en stevig is geworden (15 à 20 minuten).
- Haal de bakvorm uit de oven, laat het gebak afkoelen en snijd het in vierkantjes.
- Wil je je brownies cadeau doen? Dan kan je ze verpakken in mooie luchtdichte doosjes. Of gebruik kleine schaaltjes: leg er 2 of 3 brownies op, die je eerst in vershoudfolie wikkelt, en verpak het pakketje daarna in gekleurde cellofaan. Bind de uiteinden vast met een lintje, zodat je een mooi geschenk krijgt.
