use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pasta is een veelzijdig ingrediënt dat bij alle seizoenen past. Maar al het lekkers dat de zomer ons aan seizoensproducten biedt, geeft pasta een extra zuiders tintje. Niet alleen spatten de kleuren bijna letterlijk van je bord af, al die heerlijke zongerijpte smaken zorgen ook voor een ware explosie aan aroma’s op je tong.

DE IDEALE DRAGER VOOR SMAAK

Dat er zoveel verschillende soorten pasta zijn, is geen toeval. Door hun specifieke vorm zijn ze vaak een perfect match met bepaalde smaakmakers. De klassieke spaghetti is bijvoorbeeld het beste maatje van tomatensaus met basilicum, zeevruchten of gegrilde groenten. Penne rigate hebben een geribbelde structuur, die zorgt voor een perfecte binding van een vleessaus met de pasta. Orecchietti, of oortjespasta, zijn dan weer ideaal om er stukjes scampi of blokjes spek in te 'verstoppen'. Je ziet: zo past bij elk lekker potje een heerlijke pastasoort.