Artikel **** (7 stemmen)

Breng het kerstgevoel naar je keuken

Gezellig samenzijn met de mensen die je graag ziet, terwijl je geniet van de lekkerste feestgerechten… Dat is dé reden waarom ik zoveel van Kerstmis hou. In de woonkamer staat de kerstboom te fonkelen. Je kokerelt lekker relaxt met je familie. Intussen vult de heerlijke geur van een kruidig stoofpotje uit de oven je keuken. En dan, het moment suprême: gezellig samen rond een fraai versierde tafel voor het kerstdiner, om daar de hele avond te blijven keuvelen, plezier te maken en pakjes uit te delen. Hélemaal geweldig, vind ik dat!

Dit jaar kies ik voor een eenvoudig, maar feestelijk menu, met een trendy toets. Ik kijk er alvast naar uit om dit te serveren. Jij ook?

Scampi met een yoghurtsausje en kroepoek

*****
30 min

Een lekker en simpel hapje dat je perfect op voorhand kan maken. Gegarandeerd een goede start van je feestmenu. Op scampi’s is iedereen verlekkerd, toch?

Pompoenquinoa met boschampignons

30 min

Ik vind dat pompoen en boschampignons niet op de feesttafel mogen ontbreken. Daarom stop ik ze gewoon in één heerlijke kerstrisotto. Zo makkelijk en toch zo lekker! 

Wildstoofpotje

****
135 min

Wild hoort bij de winter. En dus ook bij Kerstmis. Dit wildstoofpotje is heel gemakkelijk een dag vooraf te maken (het zal zelfs nóg beter smaken!). Wat witloof en pommes duchesses erbij, klaar! 

Kerstkoekjes

***
45 min

Zelf koekjes bakken tijdens de feestdagen, kan het nog gezelliger? Deze kunstige kerstkoekjes zijn dé perfecte afsluiter van je feestmenu. Opgelet: ze zijn súperlekker, dus bak er genoeg! ;-)

Nog extra kookinspiratie nodig voor het grote feest in huis? 
Hier vind je een schitterende collectie makkelijke en originele feestrecepten!


Andere Solo-leden over dit artikel (0)