hoofdgerecht
Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd
van Jeroen de Pauw
van Jeroen de Pauw
Geef score
Kooktijd3 uur
Porties

- 1 kg rundstoofvlees
- Solo Bakken en Braden
- 2 uien
- bloem
- peper en zout
- 2 flesjes (33 cl) bruin bier
- 2 dl vleesbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 witte boterham
- mosterd
- Stoof de gesnipperde uien mooi bruin in Solo en hou opzij.
- Wentel de vleesblokjes even door de bloem, kruid met peper en zout. Smelt 2 eerlepels Solo in een diepe pan en bak er het stoofvlees op hoog vuur in aan.
- Voeg de gestoofde uien bij het vlees en overgiet met het bier en de fond.
- Voeg peper en zout, laurier en bruine suiker toe. Besmeer de boterham met mosterd en leg omgekeerd in de stoverij.
- Laat de stoverij enkele uren zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus gebonden.
- Serveer de stoverij met frieten of aardappelen.
