use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pannenkoekentaartjes met mascarpone
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pannenkoekentaartjes met mascarpone

Pannenkoekentaartjes met mascarpone

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor 12 pannenkoekjes:
  • 500 ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 1 el kristalsuiker
  • 250 g bloem
  • Solo Vloeibaar
  • Voor de mascarponevulling:
  • 250 g mascarpone
  • 1 bakje frambozen
  • 150 g kristalsuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak het pannenkoekenbeslag. Meng hiervoor de melk, de eieren, de gezeefde bloem en de 2 eetlepels suiker met de klopper in een kom. Giet het beslag door een fijne zeef zodat er geen klonters in achterblijven. Verhit wat Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak kleine, dikke pannenkoekjes van ongeveer 10 cm doorsnede (probeer dezelfde grootte aan te houden).
  2. Bereid de mascarponevulling. Doe de frambozen in een blender en mix ze tot puree. Giet de puree door een fijne zeef zodat je een gladde frambozensaus krijgt. Hou ongeveer een vierde van de frambozensaus apart om te garneren. Doe de mascarpone in een kom en meng met de suiker en de frambozensaus tot een gladde vulling.
  3. Bestrijk twee pannenkoekjes met een laagje van de mascarponevulling en stapel ze op elkaar. Leg er een derde pannenkoekje bovenop. Maak zo 4 taartjes. Doe de resterende mascarponevulling in een spuitzak en werk de taartjes af met toefjes frambozenmascarpone.
  4. Serveer elk taartje op een dessertbord en lepel er wat van de frambozensaus omheen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.