use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauwfilet, gesauteerde spinazie en saus van mosterd op grootmoeders wijze
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauwfilet, gesauteerde spinazie en saus van mosterd op grootmoeders wijze

Kabeljauwfilet, gesauteerde spinazie en saus van mosterd op grootmoeders wijze

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 kg verse spinazie
  • 100 g Solo
  • 5 cl witte wijn
  • 15 cl halfvolle melk
  • 25 g bloem
  • 25 g mosterd op grootmoeders wijze
  • 20 g honing
  • peper, zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de oven voorverwarmen op 170°C.
  2. Leg de kabeljauwfilets op een bakplaat en strijk ze met behulp van een penseel in met 30 g margarine. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze 12 à 15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.
  3. De spinazie wassen en laten uitlekken. Doe 30 g margarine in een grote kookpan en laat op een hoog vuur smelten. Voeg de spinazie toe, dek af en zet het vuur lager. Laat 3 à 4 minuten garen, roer om en laat nog 5 minuten op een matig vuur verder garen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat 40 g margarine smelten in een kleine steelpan, roer er de bloem onder, meng goed en voeg de melk en de witte wijn toe. Roer tot een homogeen mengsel en voeg de honing en de mosterd toe. Laat enkele minuten op een laag vuur warmen tot de saus de gewenste consistentie heeft. Serveer met de kabeljauw en de gesauteerde spinazie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.