use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kaasfondue met bloemkoolroosjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kaasfondue met bloemkoolroosjes

Kaasfondue met bloemkoolroosjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 bloemkool
  • 3 à 3.5 dl melk
  • 250 g Leerdammer, geraspt
  • 250 g jong belegen Goudse, geraspt
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 flinke mespunt gemalen koriander
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat
  • 1 el maïzena eventueel, om te binden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en schik deze op een schaal.
  2. Breng de melk in een steelpan op laag vuur aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  3. Kruid de kaasfondue met de teen uitgeperste knoflook, de koriander en de nootmuskaat. Bind de massa eventueel met de maïzena, aangelengd met wat water.
  4. Zet een aardewerken fonduepan kort in heet water om op te warmen. Droog de pan daarna af en schenk de kaasfondue erin.
  5. Plaats de pan op een rechaud op tafel, zodat de kaasfondue warm blijft. Serveer de bloemkoolroosjes erbij.
Lekker met stokbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.