use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Citruscharlotte
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Citruscharlotte

Citruscharlotte

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    4 uur 30 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 4 blaadjes gelatine (3 g elk)
  • Solo Vloeibaar
  • 1 pak savoiardi of lange vingers
  • 1 limoen
  • 4 dl room
  • 2 cl limoncello
  • 3 eiwitten
  • 2.5 dl water
  • 250 g griessuiker
  • 4 mandarijntjes
  • 1 zakje vanillesuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Kwast een charlottevorm in met de Solo vloeibaar en bekleed met plasticfolie. Zet rondom de savoiardi met de gesuikerde kant naar buiten.
  3. Haal met een scherp mes de schil van de limoen (zonder het wit) en snij ze in fijne reepjes, blancheer kort en hou apart.
  4. Pers de limoen en 2 mandarijntjes. Verwarm het sap en smelt er de uitgeknepen gelatine in. Laat afkoelen.
  5. Klop de room stijf met 60g suiker.
  6. Klop de eiwitten tot schuim met 60g suiker.
  7. Voeg de limoncello bij het sap en spatel er de room door. Meng goed en spatel er het eiwitschuim door. Stort de halfgegeleerde massa in de vorm, zorg dat de koekjes rechtop blijven staan. Dek af met folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  8. Begin een uur voor het opdienen met het konfijten van de mandarijntjes. Kook het water met de rest suiker en de vanillesuiker tot siroop. Was de mandarijntjes, dep droog en snij ze in plakjes.
  9. Blancheer even in kokend water, schep ze met een schuimspaan uit het water en voeg ze bij de siroop. Laat op een zacht vuurtje konfijten. Gooi er het laatste kwartier de limoenzestes bij.
  10. Keer de bavarois op een schotel en verwijder de folie.
  11. Laat de mandarijntjes even afkoelen en uitlekken en schik ze met de schilletjes op de taart.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.