use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Broodpudding
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Broodpudding

Broodpudding

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 0.5 l volle melk
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g witte suiker
  • 300 g overschot van brood, koffiekoeken of sandwiches
  • een snuifje kaneel
  • 200 g rozijnen
  • 5 eieren
  • 1 vanillestok
  • 25 g Solo in wikkel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuurtje, totdat de suiker gesmolten is.
  3. Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjs. Doe de kruimels in een kom en giet er de lauwe, gesuikerde melk op. Laat het brood hier enkele minuten in weken.
  4. Plet het geweekte brood daarna met een vork tot een dikke brij. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze samen met de rozijnen, kaneel en losgeklopte eieren toe aan het deeg.
  5. Giet dit in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C bakken.
Serveer deze broodpudding met vanille- of chocoladesaus, of een bolletje vanille-ijs

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.